Вчені: дерева допомагають здолати рак

— 28 липня 2010, 11:15

Дослідження позитивного впливу лісів на здоров'я людини виявило, що дерева також допомагають у боротьбі зі стресом, м'язовою втомою, синдромом дефіциту уваги та гіперактивності, депресією, а також здатні зарадити при нерівномірному серцевому ритмі, повідомляє The Sun.

Із такою доповіддю виступили днями фінські дослідники з міжнародної спільноти "тих, що обіймаються з деревами", на конгресі World Forestry у Сеулі.

"Багато людей почуваються добре й розслаблено, коли вони на природі. Проте багато з нас не знають про те, що існують наукові свідчення щодо лікувальних ефектів природи", - зазначила авторка доповіді, представниця Фінського інституту досліджень лісу Еева Карджалайнен.

До цих ефектів відноситься й позбавлення від стресів та страхів, що, в свою чергу, сприяє продукуванню організмом здорових клітин, необхідних для боротьби із раковими клітинами.

Медичні препарати, такі як Таксол, виготовлені на основі тисового дерева, застосовують для боротьби із раком грудей та яєчників. До складу багатьох інших ліків входять екстракти кори дерев.

Результати дослідження стануть у нагоді захисникам навколишнього середовища, аби закликати суспільство до насадження дерев та створення більшої кількості парків у міських зонах, а також до збереження існуючих лісів.

"Збереження зелених зон та дерев у містах є дуже важливим, заради того, аби допомагати людям одужувати від стресу, підтримувати здоров'я та лікувати хвороби", - зазначила дослідниця.

Реклама:

Головне сьогодні