В одеському таборі помер 14-річний школяр. Від невідомої інфекції?

— 22 грудня 2010, 16:18

Про це заявив начальник Одеського обласного управління охорони здоров'я Михайло Бартко, повідомляє УНІАН.

"МОЗ України направило до Одеси спеціальну комісію для з'ясування обставин смерті школяра. Зараз на території дитячого центру працюють фахівці облсанепідемстанції, управління охорони здоров'я і прокуратури", - додав він.

"З'ясовуються всі можливі обставини трагедії, - сказав Бартко, - зокрема, з ким контактував померлий школяр, з ким і на які екскурсії виїжджав з центру до міста, яку медичну допомогу йому надавали медики дитячого центру, яких батьки вважають винними в загибелі сина".

Нагадаємо, школяра з райцентру Балта Віталія Танасійчука, який відпочивав з путівкою за гарне навчання в оздоровчому центрі "Молода гвардія", було доставлено до лікарні у тяжкому стані в ніч на понеділок, 20 грудня.

До інфекційної лікарні хлопця доставили з дитячого центру вже без свідомості. Лікарі реанімаційного відділення лікарні три години боролися за його життя, проте врятувати хлопця не вдалося.

Мати Віталія Танасійчука Тетяна вважає, що медперсонал "Молодої гвардії" вчасно не надав синові допомогу.

"Коли я його питала, яка у тебе температура, він сказав, що 37,4. Сказав, що йому дуже погано. А мені кажуть, що у нього була дуже висока температура і дуже швидко тиск падав. Потім я дізналася, що медперсонал ізолятора збив температуру, вколовши синові суміш анальгіну і супрастину. Весь ранок неділі я не могла додзвонитися до сина. Вся змучилася! В обід він узяв слухавку. Розповів, що вранці у нього почали свербіти очі та з'явився висип на тілі. Не знаю, чому висип пішов. Може, якась реакція на те, що вони йому вкололи", - повідомила мати Віталія Танасійчука.

У свою чергу, головлікар "Молодої гвардії" Микола Осипенко припускає, що смертельною інфекцією школяр міг заразитися ще до прибуття до дитячого центру: "інфекція могла дрімати у нього до якогось моменту і за якихось умов спрацювала".

За словами заступника головного лікаря одеської інфекційної лікарні Наталії Пастерначенко, на проведення детальних гістологічних досліджень, які допоможуть встановити причини смерті, піде близько 10 діб.

"Що ж до попереднього діагнозу, то летальний результат могла викликати вірусна інфекція незрозумілого походження", - заявила Наталія Пастерначенко.

Реклама:

Головне сьогодні