У Сімферополі семеро породіль захворіли на свинячий грип

— 10 березня 2011, 10:15

У семи вагітних, що поступили днями до пологовому будинку №2 Сімферополя з різних регіонів Криму, підтверджено так званий свинячий грип.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на представника Міністерства охорони здоров`я Криму.

"На 7 березня було дев'ять "підозрілих" жінок: троє з Сімферополя, по одній із Євпаторії, Феодосії, Сакського, Сімферопольського, Білогірського та Чорноморського районів. У них узято аналізи. А/H1N1 виявлено у семи - жінок з Сімферополя, Євпаторії, Феодосії, Сакського та Сімферопольського районів", - сказав він.

Наразі стан хворих жінок - задовільний. Приміщення пологового будинку оброблені дезинфікуючими засобами, введено масковий режим.

Як пояснила головлікар сімферопольського пологового будинку № 2 Ірина Глазкова, у всіх цих жінок захворювання почалося в легкій формі, пише Сегодня.

"Сьогодні немає приводу для побоювань за їхнє здоров'я, стан у них задовільний, з другого дня вони навіть не температура, був лише легкий нежить", - зауважила медик.

У всіх хворих жінок пологи пройшли нормально, і в даний час жодного з немовлят пологового будинку № 2 не спостерігається жодних вірусних проявів (у тому числі у двох малюків, що народилися у хворих мам).

Міністр охорони здоров'я Автономної республіки Крим Ігор Шпак пояснив, що всі сім хворих переносять легку форму грипу H1N1, без пневмонії, і вони вже на стадії одужання.

Крім них на жорсткому карантині ще 14 вагітних цього відділення, які спілкувалися між собою.

"Підстав для тривоги, що ситуація буде поширюватися, поки немає", - запевнив міністр.

У цілому по Україні ситуація із захворюванням на ГРВІ та грип не викликає занепокоєння у лікарів. Епідеміологічний поріг перевищений лише в деяких районах Луганської області.

"Але за всіма нашими розрахунками епідемія в країні вже закінчується, і через 2-3 тижні захворюваність піде на спад", - розповів глава СЕС Україна Сергій Риженко.

Реклама:

Головне сьогодні