Хворих на гепатит обіцяють лікувати безкоштовно

— 16 березня 2011, 13:13

Вже у цьому році хворих на гепатит В і С лікуватимуть безкоштовно, запевнили у Міністерстві охорони здоров'я, передають Подробности.

Як повідомляється, уряд затвердив концепцію п'ятирічної державної програми, яку обіцяють розробити у найближчі місяці. Після цього у бюджеті повинні знайти кошти на профілактику, діагностику і лікування хворих на вірусні гепатити.

"Сподіваюсь, що ще в цьому році цільові кошти на виконання програми будуть виділені, ми давали розрахункову цифру на перший рік - 330 мільйонів гривень", - зазначив глава департаменту розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я Микола Хобзей.

За підрахунками фахівців, в Україні на гепатити хворіють близько 1 мільйона 700 тисяч людей. Ціна лікування одного курсу при генотипі 1Б - найпоширенішому - складає близько 20 тисяч доларів на рік.

Що до гепатиту С, то на думку лікарів він вже обігнав за своєю масовістю СНІД. За їх даними, вже мінімум, як у 10 разів гепатиту С більше ніж СНІДу, і за цими даними Україна лідирує в Європі.

Реклама:

Головне сьогодні