Еректильна дисфункція: попереджений - значить озброєний!

Прийнято вважати, що сучасні чоловіки не мають права проявляти слабкість і привселюдно заявляти про свої проблеми, особливо, якщо вони пов'язані із здоров'ям.

Тому більшість представників сильної статі вважають за краще до останнього відкладати візит до лікаря, якщо відчувають погіршення здоров'я.

У разі ж, коли справа стосується інтимної сфери і, зокрема, захворювань сечостатевої системи, переконати чоловіка, який страждає недугою, пройти медичне обстеження буває украй складно.

Еректильна дисфункція: важливість профілактики і вчасного звернення до лікаря

Між тим, своєчасне діагностування такого захворювання, як еректильна дисфункція, якщо воно не є наслідком хронічних і важко виліковних хвороб, дозволяє у більшості випадків за досить короткий час відновити потенцію.

При цьому очевидні ознаки чоловічого статевого безсилля - фінальна стадія розвитку захворювання. Саме тому регулярне обстеження у андролога або уролога, завдяки якому проблеми інтимного характеру можна виявити ще до того, як вони дадуть про себе знати, є гарантією тривалого активного сексуального життя кожного чоловіка.

Лікарі йдуть в Інтернет

Сьогодні у всьому світі спостерігається сплеск захворювань сечостатевої системи у чоловіків.

Причому, лідируючі позиції займає саме еректильна дисфункція. Враховуючи масштаби, які в останні десятиліття прийняла ця хвороба, група професійних лікарів вирішила створити інтернет-проект "UaMen " – ресурс, присвячений чоловічому здоров'ю.

Його мета - допомогти представникам сильної статі здолати пусті упередження і вчасно звернутися по допомогу до фахівців, щоб запобігти розвитку ряду захворювань сечостатевої системи, включаючи еректильну дисфункцію.

Не секрет, що в переважній більшості чоловіки мають смутне уявлення про цю проблему. Низька інформованість населення про те, які чинники впливають на розвиток імпотенції, і як найефективніше впоратися з недугою, підштовхнули групу кваліфікованих фахівців виступити з просвітницькою місією. Нами був створений спеціалізований сайт "UaMen ", присвячений чоловічому здоров'ю.

На його сторінках можна знайти не лише інформацію, яка допоможе змінити погляд на проблему чоловічої імпотенції, але і отримати консультації висококласних фахівців.

У число лікарів, які готові безкоштовно проконсультувати усіх охочих з питань еректильної дисфункції, входять такі імениті представники медицини, як президент Асоціації сексологів і андрологiв України, професор Ігор Горпинченко, керівник відділу клінічної андрологии Інституту ендокринології професор Євгеній Лучицкий, головний лікар клініки інтимної і естетичної медицини "Чоловіче здоров'я" Юрій Заседа та інші.

Проблема еректильної дисфункції: чи так вона серйозна?

За даними наукових досліджень, сьогодні еректильна дисфункція є захворюванням, що найчастіше зустрічається, у чоловіків від 40 до 60 років.

Зокрема, цією недугою страждає 15% представників сильної статі вказаної вікової категорії, що складає приблизно 150 мільйонів чоловік у всьому світі. Медики прогнозують, що під впливом різних несприятливих чинників, серед яких не останнє місце займає екологічна обстановка, що постійно погіршується, і небажання чоловіків своєчасно звертатися за лікарською допомогою, вже через 15 років кількість людей з цим діагнозом збільшиться до 320 мільйонів чоловік.

Між тим, еректильна дисфункція не лише позбавляє чоловіків можливості активно займатися сексом, але і сприяє розвитку серцево-судинних захворювань. Так, згідно з дослідженнями американських вчених, у 50% з 1402 обстежених чоловіків старше 40 років, що страждають імпотенцією, впродовж 10 подальших років виникли серйозні проблеми з серцем і кровообігом, включаючи ішемічну хворобу серця.

Тому еректильна дисфункція представляє серйозну загрозу для здоров'я сучасних чоловіків, а її наслідки можуть внести серйозний дисбаланс в організм пацієнта.

Чинники ризику

Сьогодні медики виділяють дві основні групи ризику для чоловіків, які схильні до розвитку еректильної дисфункції.

До першої з них відносяться люди з різними хронічними захворюваннями, серед яких: хвороби серцево-судинної системи, цукровий діабет, порушення ендокринної системи, розсіяний склероз, хвороба Паркінсона, серйозні черепно-мозкові травми.

Друга група включає чоловіків найбільш схильних до стресів, які постійно відчувають хронічну втому, недосипання, сильні психологічні навантаження. Окрім цього, до другої групи ризику відносяться представники сильної статі, які зловживають алкоголем, нікотином і наркотиками. Також до еректильної дисфункції схильні чоловіки, які тривалий час вживають лікарські препарати, що містять наркотичні речовини і антиандрогени.

Як зберегти ерекцію на довгі роки?

Пацієнтам, які відносяться до першої групи ризику, досить важко позбавитися від еректильної дисфункції. Корінь розвитку хвороби криється не в зовнішніх чинниках, а в хронічних недугах, якими вони страждають.

Позитивного результату у боротьбі з еректильною дисфункцією можна досягти лише у тому випадку, якщо вдається нормалізувати загальний стан пацієнта. Тому в таких випадках медики, як правило, радять хворим удатися до медичних препаратів, які стимулюють потенцію.

Чоловікам другої групи ризику для того, щоб позбавитися від порушень ерекції, в першу чергу, слід усунути причину її розвитку - відмовитися від шкідливих звичок, нормалізувати раціон харчування і встановити новий розпорядок дня, потурбуватися про повноцінний відпочинок і по можливості уникати стресових ситуацій.

Якщо еректильна дисфункція викликана тривалим застосуванням лікарських препаратів, які негативно впливають на потенцію і блокують вироблення чоловічих гормонів, то для відновлення статевої активності слід відмовитися від їх вживання. І що найголовніше - не відкладати в довгий ящик візит до лікаря, який зможе кваліфіковано діагностувати захворювання та призначити відповідний курс лікування.

Життя без еректильної дисфункції? Це можливо!

Враховуючи те, що питання потенції для багатьох чоловіків є дійсно "хворою" темою, наш ресурс надає кожному можливість отримати кваліфіковану анонімну консультацію з питань інтимної сфери.

Слід зауважити, що на початкових стадіях еректильна дисфункція не має яскраво виражених симптомів, і визначити розвиток імпотенції можна лише в результаті медичного обстеження.

Тому чоловікам, особливо після 40 років, дуже важливо регулярно консультуватися з фахівцями і хоч би раз на рік проходити огляд у спеціаліста, щоб своєчасно діагностувати хворобу.

Тож чим раніше буде виявлена недуга і призначено лікування, тим більше у пацієнта шансів не лише уникнути подальшого розвитку імпотенції, але і зберегти своє чоловіче здоров’я.

Реклама:

Головне сьогодні