Щосекунди одна людина на Землі заражається туберкульозом

— 24 березня 2011, 12:25

Всесвітня організація з охорони здоров'я підрахувала, що сьогодні вже понад 2 мільярди людей інфіковані туберкульозом, щосекунди одна людина на земній кулі заражається цією хворобою, а щороку від неї вмирає більше людей, ніж від решти інфекцій.

Серед пострадянських країн лише Росія випереджає Україну за темпами поширення епідемії туберкульозу.

Водночас, за даними соціологічних опитувань, лише 28% українців знають по цю епідемію.

Тим часом, за офіційними даними щогодини в державі реєструється четверо хворих з туберкульозом, а один хворий на сухоти помирає, пише Німецька хвиля.

Але голова комітету з протидії ВІЛ-СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам Міністерства охорони здоров`я Світлана Черенько зазначила, що з урахуванням незареєстрованих хворих, цей показник може сягати 100-105 випадків на 100 тисяч населення.

Найбільш поширені сухоти у Херсонській, Миколаївській, Запорізькій та Одеській областях. Лише кожен другий з тих, хто одужав, виходить з хвороби здоровою людиною. Тоді, як в країнах ЄС виліковують 85%.

Метою Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, який відзначається 24 березня, є привернути увагу суспільства до епідемії цієї хвороби. В Україні вона триває з 1995 року.

За спостереженнями лікарів, туберкульоз перейшов у наступ по всій планеті по двадцятьох роках відносного благополуччя.

Агенція ООН з протидії СНІДУ, туберкульозу та малярії повідомляє, що туберкульоз є провідною причиною захворювання і смерті серед людей, що живуть з ВІЛ.

Раніше Глобальний фонд з боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією ухвалив виділити Україні 95 мільйонів доларів на боротьбу з туберкульозом в до 2016 року.

До 29 березня усі охочі у Києві можуть пройти безкоштовне обстеження на туберкульоз, пише Українська правда. Київ.

Акція, присвячена Всеукраїнському дню боротьби з туберкульозом, організована Фондом Ріната Ахметова "Розвиток України", повідомляє прес-служба мерії.

Так, до 29 березня включно, з 08.00 до 18.00 біля входу до Південного залізничного вокзалу працюватиме пересувний флюорограф.

Команда професійних лікарів-рентгенологів проводитиме обстеження, надаватиме рекомендації та знімки.

Реклама:

Головне сьогодні