Халатність пацієнтів та пізнє звернення до медиків - причини смерті від СНІДУ

— 13 травня 2011, 15:59


Основними причинами смертей від СНІДу в Україні є пізнє звернення ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД за медичною допомогою, а також "відрив" від лікування, причому не через відсутність препаратів, а з причини недостатньої самодисципліни з боку самих пацієнтів.

На цьому наголосив голова Державної служби України з питань протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та іншим соціально небезпечним хворобам Олександр Федько, якого цитує прес-служба МОЗ.

Між тим, починаючи з 2004 року в Україні спостерігається щорічне зниження темпів приросту рівня захворюваності. Цей показник зменшився майже у 8 разів і в 2010 році склав 3,3% у порівнянні з 2009 роком.

Крім того, протягом останніх 7-ми років реєструється зменшення рівня інфікування серед молоді. Цей показник за останні роки зменшився більш, ніж у 2 рази, що свідчить про зміну поведінки молоді і її прагнення до більш безпечного життя.

Вертикальна трансмісія (передача ВІЛ від матері до дитини) за останні роки також знизилася більш, ніж в 3 рази.

Водночас, ситуація з ВІЛ-СНІДом в Україні як і раніше знаходиться у концентрованій стадії, тому що при реалізації статевого шляху передачі як і раніше потерпають переважно полові партнери споживачів ін'єкційних наркотиків.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні