Токсини з генетично модифікованого зерна виявили в крові вагітних та ембріонів

— 20 травня 2011, 11:14

Токсичні пестициди з генетично модифікованих злаків канадські лікарі виявили в крові вагітних жінок та їхніх ненароджених малюків.

Фахівцями Департаменту акушерства та гінекології при Університеті Шербрука в Квебеку були обстежені десятки жінок.

У зразках крові 93% пацієнток та в 80% зразків, узятих із пуповин, були знайдені сліди токсинів, повідомляє The Telegraph.

На думку дослідників, ці речовини потрапляли до організмів майбутніх мам разом із м'ясом, молоком та яйцями від свійських тварин, що харчувалися генно-модифікованим зерном.

Одержані результати здатні спростувати давнішні твердження ГМ-індустрії відносно того, що будь-які потенційно шкідливі хімікати, додані до зерна, цілком безпечно виводяться з людського організму.

Чи здатні такі хімікати завдати шкоди та якої саме - досі невідомо. Однак, саме їх неодноразово звинувачували в виникненні алергій, онкологічних захворювань та викиднях у вагітних.

"Це перше дослідження, що привернуло увагу до присутності пестицидів, пов'язаних із генетично модифікованими продуктами, в крові матерів, ембріонів та жінок, що не вагітні", - сказав один із дослідників журналу Reproductive Toxicology.

Реклама:

Головне сьогодні