Британським лікарям будуть доплачувати за товстих пацієнтів

— 24 травня 2011, 17:45

Британським лікарям будуть доплачувати за залучення огрядних пацієнтів у програми по боротьбі із зайвою вагою.

Як повідомляє Medportal.ru із посиланням на The Daily Mail, відповідна ініціатива Національної служби охорони здоров'я (NHS) Великобританії запланована на 2012 рік.

Згідно з планами NHS, лікарі загальної практики та сімейні лікарі отримуватимуть доплату за консультації товстих пацієнтів у питаннях контролю ваги. Крім того, медпрацівники зможуть отримати додаткові кошти, якщо пацієнт запишеться на курси боротьби із зайвою вагою, що оплачуються службою охорони здоров'я.

Керівництво NHS вважає, що ця ініціатива дозволить заощадити значні кошти за рахунок заміни дорогого лікування важкого ожиріння на його своєчасну профілактику. Британська служба охорони здоров'я щорічно витрачає більше шести мільярдів фунтів стерлінгів на лікування захворювань, пов'язаних з ожирінням і неправильним харчуванням.

Поширеність ожиріння серед жителів Великобританії в останні роки значно збільшилася. За інформацією NHS, ожирінням страждають 24% британських чоловіків і 25% жінок. Надмірну вагу мають 32% британок і 42% британців.

У червні 2010 року заступник міністра охорони здоров'я Великобританії Енн Мілтон (Anne Milton) рекомендувала британським лікарям називати пацієнтів з надлишковою вагою товстими. На її думку, використання слова "товстий" у розмові з пацієнтами, страждаючими ожирінням, приверне їхню увагу до проблеми і підштовхне до рішення позбутися зайвої ваги.

Реклама:

Головне сьогодні