Осляче молоко допомагає скинути вагу – вчені

— 27 травня 2011, 13:10

Цариця Клеопатра була дуже тямущою жінкою. Осляче молоко, ванни з якого вона регулярно приймала, допомагає позбутися зайвої ваги та захищає від хвороб серця, підтвердили італійські вчені.

Про це повідомляє The Telegraph.

Осляче молоко містить менше жирів, аніж коров'яче, проте є більш поживним, виявили дослідники. Іще воно має високий рівень кальцію та містить жирні кислоти омега 3 та 8, які знижують рівень холестерину та позитивно впливають на серце.

За своїм складом молоко довговухих тваринок є дуже наближеним до жіночого, отже, може застосовуватися в харчуванні маленьких дітей, які мають алергію на звичайні молочні продукти.

Усе це підтвердили науковці з Неапольського університету, які порівняли властивості коров'ячого та ослячого молока. Результати свого дослідження вони представили на Європейському конгресі з боротьби з ожирінням у Стамбулі.

Так, виявилося, що обидва продукти надають людині однакову порцію енергії, проте осляче молоко прискорює метаболізм та сприяє зменшенню ваги.

У гризунів же, яких дослідники частували ослячим молоком, спостерігалося зниження рівня тригліцеридів, небезпечних жирів, які негативно впливають на серце.

Реклама:

Головне сьогодні