Росія лідирує за кількістю курців - медики

— 31 травня 2011, 11:54

Загалом у Росії палять 43,9 мільйони дорослих, з них 60,2% - чоловіків і 21,7% - жінок. Середньостатистичний росіянин викурює 17 цигарок на день.

Щорічно від хвороб, пов'язаних зі споживанням тютюну, помирає від 350 тисяч до 500 тисяч російських громадян, повідомляє "Інтерфакс " з посиланням на прес-службу Росспоживнагляду.

"Росія посідає перше місце у світі за споживанням тютюну", - повідомили в Росспоживнагляді, посилаючись на дослідження Всесвітньої організації охорони здоров'я.

У повідомленні, поширеному напередодні "Всесвітнього дня без тютюну", який відзначається 31 травня, йдеться, що майже 35% росіян піддаються впливу тютюнового диму на роботі, 90,5% - відвідують бари і майже 80% - відвідують ресторани, змушені вдихати тютюновий дим. При цьому речовини, що містяться в тютюновому димі, володіють токсичними, мутагенними і канцерогенними властивостями.

"Найбільше зростання споживання тютюну за останні 5 років - в 3 рази - відзначено серед жінок, дітей і підлітків. Під час вагітності більше 40% жінок, що палять продовжують палити, що призводить до збільшення числа дітей, народжених хворими, зростанню недоношеності і раннього переривання вагітності", - повідомили у Росспоживнагляді.

Реклама:

Головне сьогодні