Хатні улюбленці захищають дітей від алергії – вчені

— 14 червня 2011, 13:58

Малюки, що від народження спілкувалися з кицьками чи песиками, мають менше шансів в майбутньому стикнутися з алергією на тварин. Найбільш вирішальним у цьому є перший рік життя, виявили науковці.

Про це повідомляє The Telegraph із посиланням на Clinical & Experimental Allergy.

Учені дослідили зразки крові 600 добровольців, яким виповнилося 18 років. Вони порівняли кількість антитіл до котячих та собачих алергенів у тих піддослідних, хто в дитинстві мав хатніх улюбленців, та в тих, у кого їх не було.

Для хлопців, поряд із якими в перший рік життя жив песик, ризик розвитку алергії виявився вполовину меншим, ніж у їхніх однолітків, у яких собаки не було.

На 50% менш схильними до алергії на тварин виявилися учасники обох статей, які в дитинстві мали кота.

"Спілкування дітей удома з котами та собаками не сприяє збільшенню ризику алергії на цих тварин. Це може навіть зменшити це ризик", - стверджує керівник дослідження, представниця детройтської Лікарні Генрі Форда, Ганеша Вегієнка.

"Дослідження вказує на те, що такий досвід у перший рік життя пов'язаний зі станом здоров'я в подальшому житті", - говорить вона.

Свербіння шкіри, набряклість очей та чхання - так проявляється алергія на котів, яку можна вважати чи не найпоширенішою. Алергію на кішок мають близько 40% хворих на астму, зауважує видання.

Реклама:

Головне сьогодні