В США обрали "страшні картинки" для сигаретних пачок. Фото

— 22 червня 2011, 14:57

Управління продуктів і ліків США (FDA) визначило остаточний перелік страхітливих зображень, які стануть обов'язковими елементами оформлення сигаретних пачок.

Як повідомляє Medportal.ru, введення таких зображень стане першою зміною стилю попереджень за більш ніж 25 років і "є істотним прогресом в інформуванні про небезпеку паління".

Раніше фахівці FDA розробили 36 варіантів графічних попереджень для друку на пачках тютюнової продукції. Ці попередження являють собою фотографії та малюнки, що зображають негативні наслідки куріння: пухлини, трахеостоми і т.д.

В результаті аналізу більше ніж 1,7 тисячі коментарів громадськості, наукової літератури та результатів опитування 18 тисяч американців з 36 зображень було обрано дев'ять. Вони затверджені FDA і мають з'явитися на всіх пачках не пізніше 22 жовтня 2012 року.

За даними американського МОЗ, від пов'язаних з курінням хвороб щорічно вмирають близько 443 тисяч американців. Курцями є 20,6% дорослих мешканців США (46 мільйонів чоловік), у тому числі 19,5% учнів американських вузів.

Реклама:

Головне сьогодні