Ласуни рідше хворіють на ожиріння - вчені

— 29 червня 2011, 15:15

Діти й підлітки, що регулярно вживають цукерки, важать менше за своїх однолітків, яких обмежують у поїданні солодкого.

Такого висновку дійшли американські вчені із університету штату Луїзіана, повідомляє Компьюлента.

Так, у ході дослідження Керол О'Ніл, Віктор Фалгоні і Тереза Ніклас вивчили детальні відомості про харчування та стан здоров'я 11 182-ох американських дітей у віці від 2 до 13 років і підлітків 14-18 років.

З'ясувалося, що у ласунів, які споживали небагато більше калорій і додаткового цукру, зайва вага фіксувалася на 22% рідше. А ожирілих серед них було на 26% менше, ніж серед однолітків, які уникають солодощів. Вчені пояснили це так: з часом організм любителів цукерок пристосовується дотримуватися балансу споживаних і витрачених калорій.

Також виявилося, що у тих дітей, що регулярно споживали солодке - знижений рівень C-реактивного білка - неспецифічного маркера запалення, що дозволяє оцінити ризик розвитку серцево-судинних захворювань і інших хронічних хвороб. Ніяких інших зв'язків між любов'ю до цукерок і факторами ризику серцево-судинних хвороб виявлено не було, навіть кров'яний тиск і концентрація ліпідів крові у юних ласунів були такими ж, як у всіх.

Нарешті, вимірювання маси тіла, індексу маси тіла та розміру талії продемонструвало, що у ласунів ці показники теж менше.

За словами авторів, ці результати не слід розглядати як дозвіл на поїдання солодкого без обмежень. Солодощі повинні залишатися для дітей особливим ласощами, і включати їх в раціон потрібно в помірних кількостях.

Реклама:

Головне сьогодні