Кількість госпіталізованих після отруєння в севастопольському таборі зросла до 85

— 13 липня 2011, 12:54

Станом на ранок 13 липня кількість госпіталізованих внаслідок отруєння в севастопольському оздоровчому таборі "Альбатрос" збільшилась і становить 85 осіб.

Усі постраждалі - громадяни Росії. Встановлено, що причиною отруєння є вживання неякісної їжі, приготовленої в харчоблоці, повідомляє ТСН.

За даними прес-служби Мінздоров'я, госпіталізовано 74 дитини, 9 вожатих та 2 супроводжуючих.

Попередній діагноз у 70 хворих дітей - харчова токсикоінфекція, з них у 1 дитини - середньої тяжкості, у решти перебіг легкий. У 4 дітей діагноз не підтвердився. Фахівці держсанепідслужби продовжують здійснюватися необхідний комплекс протиепідемічних та профілактичних заходів.

Для роботи на місці спалаху виїхала комісія Мінздоров'я на чолі з головою Державної санепідемслужби, шоловним державним санітарним лікарем України Анатолієм Пономаренком.

Водночас, за даними прокуратури Севастополя, внаслідок отруєння постраждали громадяни Росії. Отруєння російських дітей і дорослих сталося в 2 дитячих оздоровчих таборах, розташованих у селищі Любимівка Нахімовського району Севастополя - "Альбатрос" і "Нахімовець".

При цьому зазначається, що прокуратура ввечері 12 липня порушила кримінальну справу за фактом масового отруєння за ст. 137 ч. 2 Кримінального кодексу (неналежне виконання обов'язків з охорони життя й здоров'я дітей, що спричинило тяжкі наслідки).

84 осіб з попереднім діагнозом гостра кишкова інфекція перебувають зараз у міській інфекційній лікарні №8 Севастополя. При цьому 6 дітей - у тяжкому стані.

Серед госпіталізованих 11 є повнолітніми, 57 - малолітніми, 17 неповнолітніми. Всі діти й 8 повнолітніх осіб є громадянами Росії - жителями Москви, Єкатеринбурга, Орєхово-Зуєва.

Під час надання медичної допомоги було встановлено, що причиною поганого самопочуття є вживання неякісної їжі, приготовленої в харчоблоці вказаних таборів.

На місці події в адміністративних приміщеннях табору вилучено зразки їжі, кухонне обладнання, документацію із закупівлі й поставки продуктів харчування й інші предмети, що стосуються події.

Реклама:

Головне сьогодні