На Iвано-Франкiвщині знищують борщiвник Сосновського

— 26 липня 2011, 16:48

В Iвано-Франкiвськiй областi мiсцева влада виконує роботи зi знищення на територiї областi борщiвника Сосновського.

Як повiдомили в облуправлiннi МНС, яке цитує "Iнтерфакс-Україна", в Iвано-Франкiвськiй областi борщiвник зростає на територiї загальною площею понад 582 га.

Станом на 24 липня 2011 року борщiвник вже знищили на площi 274 га, що становить 47% вiд всiх площ, на яких росте ця рослина, залишилося очистити понад 308 га.

До виконання цих робiт мiсцева влада залучила три одиницi технiки, 98 працiвникiв народного господарства i населення, а також п'ять одиниць технiки та 71 працiвника облуправлiння МНС.

Найбiльше площ, покритих борщiвником, є в Рожнятiвському, Надвiрнянському, Тисменицькому та Рогатинському районах.

У Рожнятiвському районi, зокрема, 154 га земель покритi борщiвником. Тому в селi Цiнева Рожнятiвського району спiвробiтники облуправлiння МНС розгорнули наметове мiстечко.

За даними облуправлiння охорони здоров'я, за останнi кiлька мiсяцiв до Iвано-Франкiвської обласної клiнiчної лiкарнi було госпiталiзовано дев'ятеро громадян з опiками першого та другого ступеня, викликаних борщiвником. Ще 30 людей з такими ж скаргами зверталися по медичну допомогу до iнших медичних закладiв областi.

Поодинокi випадки ураження людей борщiвником трапляються щорiчно, але тепер вони почастiшали.

На знищення рослини обласна влада видiлила 113 тис. грн.

Борщiвник - висока, до 3-5 м багаторiчна рослина зi стеблом завтовшки 10 см. Iснує близько 60 його видiв.

Навiть одноразове торкання до борщiвника призводить до опiкiв. Через 1-2 днi пошкоджена поверхня тiла досягає декiлькох сантиметрiв, важко гоїться, загострює появу iнших шкiрних захворювань.

Основними мiсцями зростання борщiвника є береги рiчок, узбiччя дорiг, деградованi пасовища.

Реклама:

Головне сьогодні