Медогляд школярів має проходити в поліклініці і в присутності батьків

— 18 серпня 2011, 10:56

Про це нагадує прес-служба МОЗ у четвер.

Я повідомляється, медогляд має проводитися "виключно у закладах охорони здоров'я, а не у школі, і тільки в присутності батьків".

"Довідку про стан здоров'я дитини лікар також повинен заповнювати в присутності батьків і повідомляти їм про свої рекомендації. Ця довідка є дійсною протягом року з моменту її видачі", - повідомила заступник директора Департаменту материнства, дитинства та санаторного забезпечення МОЗ України Альона Терещенко

"Батькам не варто недооцінювати значення профілактичного огляду, адже він дозволяє, якщо не уникнути, то хоча б зменшити можливі ризики перебігу захворювань у дитини, які можуть загостритися під час навчання", - додав заступник начальника Головного управління охорони здоров'я КМДА Володимир Загородній.

У відомстві нагадують, що порядок проведення щорічних медичних оглядів у школярів затверджено спільним наказом Міністерства охорони здоров'я України та Міністерством освіти, науки, молоді та спорту від 16.07.2010 № 682 "Про удосконалення медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних класів".

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні