Майже половина українців страждає на серцево-судинні захворювання

— 19 вересня 2011, 14:33

"У нашій країні зареєстровано, відповідно до державної статистичної звітності, близько 25 млн хворих, які страждають на серцево-судинні захворювання. Серед них - близько 12 млн хворих на артеріальну гіпертензію", - каже професор, якого цитує Інтерфакс-Україна.

Він також зазначив, що показник смертності від серцево-судинних захворювань в Україні є одним із найвищих у світі (66,6%). Говорячи про актуальні проблеми кардіології, які необхідно вирішувати, він назвав профілактику серцево-судинних захворювань, удосконалення діагностики, спеціалізоване лікування хворих на різних етапах надання допомоги.

За словами директора Інституту кардіології, у старших вікових групах понад 80% страждають на серцево-судинні захворювання. При цьому він наголосив, що у пацієнтів молодшого віку також фіксуються серцево-судинні захворювання, зокрема, порушення ритму серця.

У свою чергу керівник відділу симптоматичної артеріальної гіпертензії Інституту кардіології ім. М.Стражеска Юрій Сіренко висловив думку, що серцево-судинних пацієнтів не стало більше, "ми просто набагато краще почали їх виявляти".

За його даними, близько 55% пацієнтів віком до 60 років спостерігаються у кардіологів, віком до 50 років кількість таких хворих становить близько 40%.

Реклама:

Головне сьогодні