Мами з надлишковою вагою народжують товстих дітей – вчені

— 26 вересня 2011, 16:45

Вчені з'ясували, що деякі діти мають аналогічні відкладення на животі, які є у дорослих за 50, пише The Daily Telegraph.

Щоб встановити зв'язок між ожирінням мам і дітей, вчені за допомогою магнітно-резонансної томографії досліджували вагітних жінок у лікарні Челсі і Вестмінстера (західний Лондон).

З'ясувалось, що у мам з надлишковою вагою, або ж тих, що страждають від ожиріння, ймовірно народяться діти зі схильностями накопичувати жирові відкладення.

З 105 дітей (54 хлопчиків і 51 дівчинки) у 31 було виявлено більше жирових відкладень біля живота, аніж це має бути. Вчені вважають, що це дослідження поєднує надмірну вагу вагітної жінки з вагою її дитини: товсті жінки народжують дітей з надмірною вагою.

Новонароджені діти мають зазвичай близько 700 грам жиру. Але зі зростанням маси тіла матері, кількість жиру у новонароджених діток зростала приблизно на 7 грамів.

При цьому, жирові тканини накопичувались переважно у печінці, тоді як у дорослих людей жир збирається переважно під шкірою, між м'язовими тканинами, навколо кишечника і серця.

"Це показує, наскільки вразливими є дитина до середовища ще в утробі матері, і які наслідки на все життя можуть бути ще до народження", - сказала одна з авторів дослідження профессор Ніна Моді.

Реклама:

Головне сьогодні