Британка подарувала свою нирку незнайомці

— 29 грудня 2011, 13:47

Порятована нею 45-річна Манолі Віравонг чекала на донорський орган 5 років. Допомогти їй відмовився рідний брат.

Про це пише The Telegraph.

Вероніка запропонувала Манолі свою нирку, поговоривши з нею лише кілька хвилин, і ніколи про це не пожалкувала. Успішну операцію зробили в липні. Тепер жінка може жити без діалізу.

"Можу сказати, що вона відчувала безвихідь. Зненацька я просто сказала, хочеш мою (нирку)?", - пригадує Вероніка свою першу розмову з жінкою, яка тепер їй стала наче рідна сестра.

"Ми з моїм чоловіком Маріо були на вечірці, й ми наче були знайомі з Манолі, лише віталися і все. Я знала, що вона хворіє, але й гадки не мала, що саме не так", - розповідає вона.

Розговорившись із чужою їй людиною, засмучена Віравонг розповіла їй про те, що потребує трансплантації, та що її рідний брат, який приїхав із Лаосу, щоби віддати їй свою нирку, останньої хвилини передумав.

"Ми розмовляли, а тоді Вероніка повернулася до свого чоловіка й запитала "Ти не заперечуватимеш, якщо я віддам Манолі одну з моїх нирок?", - згадує вона.

Вероніка пройшла обстеження, яке підтвердило, вона справді може стати донором. Дата операції співпала з річницею їхнього з чоловіком весілля.

"Моє життя анітрохи не змінилося на гірше, а життя Манолі змінилося на краще…", - каже жінка.

"Звісно, тепер ми з Веронікою дуже близькі. Це змінило не лише моє життя, але й мого чоловіка, моїх дітей, усієї моєї родини. Я така вдячна Вероніці. Це благословення, яке я цінуватиму щодня", - говорить Манолі.

Реклама:

Головне сьогодні