Британським школяркам без дозволу батьків вживили контрацептивні імплантати

— 8 лютого 2012, 13:25

Батькам про це не повідомляли та дозволу не питали з міркувань "збереження конфіденційності пацієнта".

Про це пише The Daily Mail.

Медичні маніпуляції проводилися в медичних закладах, або ж просто в школах. 1700 дівчат отримали гормональні імплантати в руку, 800 учениць дістали контрацептивні ін’єкції.

Персоналові учбових закладів заборонили попереджати батьків про процедуру, а також інформувати про неї після проведення.

Обурені батьки, активісти та члени парламенту, що виступають категорично проти такого методу запобігання підлітковим вагітностям, наголошують, що це є порушенням права на захист дітей.

ВІДЕО ДНЯ

Обидві форми контрацепції, що були запропоновані школяркам, можуть мати неприємні побічні ефекти, як то збільшення ваги, депресія та порушення менструального циклу. Вживлений імплантат діє 3 роки, ін’єкція – три місяці.

"Я дуже зла. Я згодна з тим, що дуже важливо давати тинейджерам знання з сексуального здоров’я та контрацепції, але це вже занадто", - поділилася одна з матерів, чия 13-річна донька отримала імплантат у школі Саутгемптону.

"Я говорила з багатьма батьками зі школи, й вони були нажахані, коли дізналися про те, що сталося", - додала вона.

Рівень підліткових вагітностей у Британії досі лишається вдвічі вищим, ніж у Франції та Німеччині, й у п’ять разів вищим, ніж у Голандії.

Реклама:

Головне сьогодні