Танці для дівчат

Багато хто з нас,офісних працівників, не раз обіцяв собі, що після роботи,почне займатись чимось фізично активним. Ходитиме до спортивної зали, басейну, на йогу чи на танці.

І ні для кого не секрет, що, як правило, збираємося ми довго. Правда ж, весь час щось заважає? Немає часу, сил, далеко їхати і… ні з ким ходити… От про це ми і поговоримо.

Якщо ваша друга половинка у жодному разі не хоче переступати поріг танцювальної зали, мотивуючи різними причинами (ми всі їх знаємо і всі вони "дуже" важливі), то не варто засмучуватися, адже для нас, дівчат, є величезна кількість цікавих та оригінальних пропозицій.

Почнемо, мабуть, з циганського танцю. Як на мене, жоден вид не може зрівнятися із шаленою енергетикою саме цього виду танцювального мистецтва. Він заворожує, змушує залу підніматися та аплодувати. При цьому, його виконують під традиційну циганську музику, для якої характерний одночасно і ліризм, і наростання темпу.

Легко не буде. На жаль, існує стереотип, що там практично немає рухів. Одного разу мені довелося почути: "Так, а що там танцювати? Два притопи, три прихлопи". Не вірте! Тут задіяні майже всі групи м'язів. Особливо руки і ноги.

Ноги вибивають ритм на підлозі, а руки працюють зі спідницею. Із важкою, об'ємною циганською спідницею. Тому уже після першого тренування ви однозначно відчуєте, як на ранок у вас болітимуть руки, спина і ноги. Але ж це приємно. Як ще дізнатися, що напередодні ви гарно попрацювали?

Якщо самовіддано тренуватися, то уже за місяць можна побачити результат: швидко зникнуть зайві сантиметри на талії, завдяки інтенсивному темпу тренування та прогинам корпусу, втечуть зайві кілограми, адже музика хоч і починається повільно, під кінець набуває швидкого темпу, а також у вас буде зовсім інший настрій.

За словами танцювального експерта та тренера циганського колективу Dance Hayat Наталії Кулішенко, танець, перш за все, дає жінці можливість розслабитися, позбутися своїх комплексів. І як наслідок, з'явиться інше відчуття себе самої. Покращиться настрій та зовнішній вигляд.

Наталія Кулішенко, Dance Hayat

Утім, Наталія також рекомендує звернути свою увагу на східні танці.

Рухи східного танцю – це, в першу чергу, гнучкість та хороша координація. Люди, що мають ці якості, привертають до себе увагу, завдяки хвилеподібним рухам рук, легкості в ногах, внутрішній свободі та пристрасті.

Східний танець – це не просто рухи окремими частина тіла, це філософія, це індивідуальна історія кожної танцівниці. За плавними та частково повільними ритмами, ховається шалений темперамент та робота. У танцях живота працює кожен м'яз, кожна жила.

Так звані, "тряски", підкачають ноги, животик, стегна та зменшать прояви целюліту на проблемних місцях.

Якщо вам пощастило і ви потрапили до креативного тренера, то він обов’язково зацікавить вас не тільки традиційними арабськими/турецькими/єгипетськими танцями, а й цікавими поєднаннями різних ритмів та комбінацій.

Тобто, це може бути східне танго (базові елементи танго із східними "барабанами" та рухами), або, скажімо, східною ламбадою. Виглядає дуже цікаво, має надзвичайні костюми, і, звичайно, музику.

Але, для того, аби навчитися танцювати східний танець правильно, потрібен час. Тут не варто поспішати і треба запастися терпінням. Тіло має звикнути до нових рухів, а м'язи мають пристосуватися працювати по-новому. Навіть, якщо не виходить, потрібно працювати. Результат гарантовано.

Для більш підготовлених та сміливих, можна порадити стріп-денс. Це гарні амплітудні рухи, які виконуються під мелодійну і красиву музику, включаючи різни нахили, присідання, а також елементи гімнастики.

Танцювальний колектив Lady D

Для виконування цього танцю можна використовувати різні предмети. Наприклад стілець. До речі, не варто плутати цей напрям із стриптизом – мова про роздягання тут не йде. Мета цього курсу – надати впевненості, навчити правильно рухатися під музику та розслаблятися.

Щодо користі, то тут вона очевидна: розкутість, уміння гарно рухатися під повільну музику, гарна розтяжка та рельєфне, гарне тіло. Та й ваша друга половина, гарантовано, буде задоволена.

Для жінок більш консервативних, але тих, що прагнуть навчитися гарно танцювати, підійдуть Сальса (клубний різновид латиноамериканських танців), Мамба, Бачата (вуличні танці) та інші.

Традиційно, латину, танцюють з партнером. Але зараз уже існують спеціальні клуби із підготовки сольних груп. Талановитий тренер організує тренування так, що ви не будете відчувати себе некомфортно, а також поставить цікаві та запальні комбінації, розраховані на дівчат-соло.

Латина надасть чіткіших форм вашим ніжкам, підтягне все тіло і руки. Навчить гарно рухати стегнами та надасть вашій ході легкості. А палка та пристрасна латиноамериканська музика, гарантовано, підніматиме настрій кожного заняття.

Буде важко. Після перших уроків, здаватиметься, що це ніколи не станцювати і це не для вас. Утім, сміливо можу порадити не здаватися і "розпробувати" цей чудовий вид спорту до кінця. Якщо ви не знайшли ще себе – не лінуйтеся шукати для себе напрямки, якими б вони дивними вам не здавалося. І все обов’язково вийде!

Але знайте, що найголовніше – це ваше бажання. Ніхто і ніколи, жодною рекламою та переконанням не змусить вас піти на танці. Тільки ви самі маєте забажати і усвідомити, що рух – це здоров'я, енергія, прекрасний настрій та впевненість у собі.

І ще один момент: знайдіть для себе "ваш" колектив. Дуже важливо займатися там, де будуть приємні вам люди. Де можна буде не тільки потанцювати, а і пожартувати, поговорити із "колегами" по танцях.

Знайдіть клуб, в якому буде цікавий та талановитий тренер, який зможе зацікавити вас та зробити так, аби ви не могли дочекатися наступного заняття. Знайдіть вчителя, який змусить вас ловити кожне його слово та пишатися ним, коли він десь виступатиме.

І отримуйте задоволення: від себе, від танців, від руху, від життя!

Фото з Flickr (Chris. P), Dance Hayat, 4dancing.ru, Lady D

Реклама:

Головне сьогодні