Вагітні, що багато говорять по мобільному, можуть народити гіперактивних дітей - учені

— 16 березня 2012, 11:46

Результатами цього негативного впливу може стати погана пам’ять у дитини, гіперактивність, тривожність та проблеми з поведінкою.

Про це пише The Sun.

Як вважає професор Йельського університету Х’ю Тейлор, саме на мобільних телефонах лежить частина провини за те, що в світі побільшало дітей із такими розладами як, наприклад, синдром гіперактивності та дефіциту уваги (ADHD).

Науковці провели експерименти на мишах, однак запевняють, людський організм може реагувати на випромінення так само.

Мишки, які під час вагітності перебували поряд із "активізованими" телефонами, народили дитинчат, що мали ознаки тривожності, гіперактивності та проблем із пам’яттю.

Мишенята ж тих самичок, які мешкали поряд із вимкненими апаратами, з’явилися на світ здоровими. Із цього можна зробити висновок, що саме радіація від телефонів уплинула на розвиток мозку тваринок.

"Ми продемонстрували, що проблеми мишей, схожі на ADHD, спричинені впливом мобільного телефону під час їхнього перебування в матці. Збільшення кількості порушень поведінки в людських дітей частково може пояснюватися впливом мобільних телефонів у стадії ембріону", - зазначив професор Тейлор.

Утім, ця теорія має й критиків у наукових колах. Деякі експерти мають сумнів у тому, що реакції людського організму можна з упевненістю порівнювати з мишачими.

Реклама:

Головне сьогодні