Жінка зі спадковою недугою зазнала вже 205 переломів кісток

— 28 березня 2012, 13:09

Попри свою тяжку хворобу мешканка Ньюкасла, що має зріст лише 91 сантиметр, змогла стати матір’ю.

Про це пише Тhe Daily Mail.

Синові Кей, Льюїсу, уже 6 років, і він на лічені сантиметри нижчий за неї.

"Він дуже рухливий, але інстинктивно знає, що поряд зі мною не можна бути надто буйним. Складний момент у тому, що він думає, оскільки він приблизно мого зросту, то це робить його вже дорослим", - ділиться жінка.

Недуга, на яку страждає Кей, Osteogenesis Imperfecta, є спадковою. Через неї її організм не виробляє достатньо колагену, який мусить "цементувати" кістки.

"Коли мені було 22, моя подруга обійняла мене та зламала одне з ребер. Вона була засмучена, а мені це здалося смішним", - пригадує вона.

Кей майже весь час страждає від болю. Легшає жінці лише в гарячій ванні.

"Вона (хвороба) була в мене завжди, тож я не знаю нічого іншого. Я даю з цим раду, бо нема іншого виходу", - говорить жінка.

Свій перший перелам вона отримала одразу під час свого народження. Мати та сестра Кей також страждали на недосконалий остеогенез, проте в легшій формі, тож лікарі швидко поставили дівчинці діагноз.

До 14 років Кей була прикута до інвалідного візку й щоразу, як пробувала ходити, неодмінно щось собі ламала. Стан дівчини поліпшився завдяки фізіотерапії, та вона змогла ходити до школи.

Коли дівчині виповнилося 19, вона вирішила народити дитину, не зважаючи на переляк та вмовляння рідних. Перебуваючи на 27-му тижні вагітності, Кей зламала ногу. У 35 тижнів, шляхом кесаревого розтину, народився її синочок Льюїс. Обстеживши маля, лікарі з’ясували, що воно, на щастя, не успадкувало маминої недуги.

"Коли йому виповнилося 18 місяців, я більше не могла піднімати його, тож коли він плакав, я замість цього сідала з ним поряд. Я мусила сказати родичам не брати його на руки, щоб він цього весь час не чекав", - розповідає жінка.

Льюїс навчився самотужки залазити до возика, а вже у п’ять рочків знав, куди телефонувати, якщо з мамою щось станеться.

Нині Кей каже, що наважилась би на ще одну дитину, але лише в тому разі, якби була певна, що та не матиме її недуги.

"Зажди є хтось, кому гірше, ніж тобі", - зауважує вона.

Реклама:

Головне сьогодні