Вчені: депресія - ліки від грипу

— 6 березня 2012, 16:43

Дослідники з американських університетів Арізони та Еморі (штат Джорджія) дійшли висновку, що депресією можна "лікувати" різні інфекційні захворювання, навіть грип.

Вчені прийшли до такого висновку, коли вивчали статистику випадків захворювань на депресію по США, повідомляє ТСН.

Виявилося, що від депресії страждає кожен десятий дорослий американець. Тому, вчені припустили, що, можливо, цей недуг не випадково був "так глибоко вшитий в людський мозок".

Психіатри вважають, що це захворювання виникло як відповідь організму на періодичні атаки різними вірусами та інфекціями.

"Що потрібно робити, якщо ви захворіли, наприклад, грипом? Не виходити з дому, більше відпочивати і менше рухатися", - говорять науковці.

За їх словами, людина, яку "накрила" депресія, починає слідувати цим правилам автоматично. Вона не хоче нікого бачити, стає млявою, втрачає апетит.

Науковці зазначають, що для боротьби з інфекційним захворюванням така поведінка дуже до речі: організм спрямовує всі свої ресурси не на зовнішню активність, а на протистояння недузі.

Вчені також припускають, що такі "депресивні ліки" було особливо актуальні багато років тому, коли далеко не всі могли отримати доступ до необхідних ліків.

Реклама:

Головне сьогодні