25% британок ставлять собі хибні діагнози, начитавшись інтернету

— 18 квітня 2012, 18:12

Кожна десята жінка постраждала внаслідок самолікування.

Про це повідомляє The Daily Mail.

"Доктор Google" – це нині перша інстанція, куди звертається жінка, коли в неї виникають негаразди зі здоров’ям, але він рідко ставить точний діагноз", - говорять фахівці.

Вони підрахували, що майже половина жінок колись ставила собі сама діагноз, проконсультувавшись з інтернетом, а тоді вирушала до аптеки по ліки, які сама собі й призначила.

Причому кожна п’ята підозрювала в себе дуже серйозну недугу. Такими виявилися результати опитування, проведеного серед 1 тисячі жінок на замовлення компанії Balance Activ.

Дослідники навіть склали такий собі Топ-10 діагнозів, що народжуються в онлайні. Це рак грудей, інші види онкологічних захворювань, молочниця, гіпертонія, астма, артрит, депресія, діабет, проблеми сексуального здоров’я та захворювання щитоподібної залози.

Найпоширенішими симптомами, що їх жінки найчастіше задають у пошук в інтернеті, є порушення сну, головний біль, тривожність, спазми та постійний біль у м’язах, шлункові кольки, відчуття втоми, свербіж та чутливість шкіри.

Половина жінок розповіли, що завжди намагаються вирішити проблеми зі здоров’ям самотужки, перш ніж звернутися за допомогою. Понад чверть опитаних зізналися, що бояться піти до лікаря.

Кожна 10 респондентка зазначила, що минуло кілька років, перш ніж вона врешті наважилася проконсультуватися з приводу симптому, який її тривожив.

"Інтернет дає нам силу-силенну інформації, яка може бути корисною, щоб зменшити наші страхи перш ніж ми зможемо дістати справжню консультацію в медичному закладі, але результати (опитування) показують, як легко наробити помилок, коли сам собі ставиш діагноз", - констатувала речниця компанії-замовника Пенні МакКормік.

Реклама:

Головне сьогодні