Операція на серці новонародженої дитини в Україні. 20 років потому. Відео

— 21 квітня 2012, 01:05

Зараз Михайлу Кікоть двадцять років. А коли йому виповнився лише місяць, він операцію на серці. Хлопчик був першим немовлям з критичною вродженою вадою серця, якому в Україні зробили операцію.

Днів народження відтоді у нього одразу два, розповідає 5 канал.

"22 березня – офіційний день народження і 22 квітня – я ніби вдруге народився після операції", - каже Кікоть журналістам.

Із вдячності він навіть працевлаштувався у Центрі дитячої кардіохірургії. Ремонтує автомобілі медперсоналу. І серденька свого геть не береже.

ВІДЕО ДНЯ

"Навантаження на серце дуже великі. Були спершу перекладини, потім – будівельне сміття, мішки великі, а вже потім – ремонт автомобілів. Якщо навіть випити пива чи горілки, то це все нормально", розповів він журналістам.

"Шовний матеріал, тобто тим, чим ми шиємо, був низької якості. Голка, вона була досить товста, і я боявся, щоб не було інфаркту. Всевишній допоміг, і ця дитина вижила", - зізнається хірург, який оперував Максима Ілля Ємець

Зцілюють дитячі серця у цьому центрі безкоштовно. На 2012-ий у цьому центрі заплановано десь1600 операцій. В Україні ж щороку народжується 5 тисяч немовлят з серцевими вадами і майже половина з них - перебуває в критичному стані з перших днів життя.

Реклама:

Головне сьогодні