Дедалі більше матусь народжують у присутності старших дітей

— 25 квітня 2012, 10:45

Вважається, що побачивши на власні очі народження братика чи сестрички, старший менше ревнуватиме.

Про це повідомляє Boston Globe.

За результатами опитування, проведеного в 69 американських лікарнях кілька років тому, 22% мамусь брали з собою на вагінальні пологи старших дітлахів.

Психологи поки що мало досліджували, як саме впливає такий досвід на дітей. За словами одних батьків, їхні старші діти злякалися побаченої крові, як стверджують інші – завдяки таким пологам між дітьми одразу ж утворився міцний зв’язок.

"Це залежить від вашої дитини. Ви ж маєте знати вашу дитину", - каже керівник пологового відділення медичного центру Beth Israel Deaconess, Тоні Голен.

Єдине, чого вимагає ця клініка – щоб разом із дитиною на маминих пологах був присутніх хтось із дорослих, раптом вона зголодніє чи захоче вийти.

У чималій компанії нещодавно народжувала 28-річна Крістін Баулер. Окрім чоловіка Деніела, який перерізав пуповину новонародженого, також були присутні старші діти – 3 років, 5 та 7 років, а ще сестра Крістін зі своїми дітьми-підлітками, 12 та 14 років.

За свідченням медперсоналу, дітлашня поводилася чудово. Маленьких глядачів намагалися втримали коло голови породіллі, однак 5-річна Кора все ж вирішила роздивитися процес поближче.

"Вона побачила більше, ніж розраховувала. Побачила, як дитина виходить. Вона була просто в шоці. Запитала мене, чи це боляче, і я сказала, що так. Вона сказала, що радше всиновить дитину", - розповідає матуся.

Деякі клініки досі не схвалюють таких "сімейних" пологів, за їхніми правилами поряд із породіллею має бути не більше двох осіб.

Зробити для них виняток вмовило керівництво Брігемської жіночої лікарні подружжя Ланцетта, яке забажало взяти з собою на пологи п’ятьох старших дітей – віком від 2 до 13 років.

"Ми хотіли, щоб діти зустріти привітати маля в цьому світі. Це дуже важливий момент для усієї родини", - поділилася багатодітна мама, Мішель Ланцетта.

Наймолодший член родини, крихітка Ірене з’явилася на світ у вересні, й старші братики та сестрички не стояли осторонь.

"Тужся, тужся!", - кричали мамі 4-річний Лука та 2-річна Анна. 7-річний Паоло перерізав сестриччину пуповину, а 9-річна Лаура першою скупала новонароджену. Скеровувала дії молодших 13-річна Клара.

Реклама:

Головне сьогодні