Полуниці і лохина допоможуть зберегти гострий розум - вчені

12
27 квітня 2012

На успішному прикладі жінок похилого віку, які протягом 2.5 років регулярно їли ягоди, дослідники переконалися – зниження розумових здібностей можна загальмувати.

Про це повідомляє The Daily Mail.

Позитивні результати вчені пояснюють наявністю в лохині та полуницях флавоноїдів, що здатні боронити організм від багатьох недуг.

Для свого дослідження американські вчені використали результати опитування Nurses’ Health Study, в якому взяли участь понад 121,7 тисяч медсестер віком від 30 до 55 років.

Респонденток розпитали щодо стану їхнього здоров’я та способу життя в 1976-му році, а починаючи з 1980-го проводили з-поміж них опитування кожні чотири роки.

За період із 1995-го по 2001-й роки когнітивні функції 16 тисяч учасниць, старших за 70 років, дослідники оцінювали кожні два роки, повідомив журнал Annals of Neurology.

Учені виявили, що жінкам, які споживали велику кількість ягід, вдалося затримати своє когнітивне старіння на 2,5 роки.

Утім науковці все ж не виключають, що справа могла бути не лише в полуницях чи лохині, а й у тому, що ці жінки, ймовірно, в цілому вели здоровіший спосіб життя, частіше робили вправи тощо.

powered by lun.ua