МОЗ таки вирішив поговорити з фармкомпаніями про нижчі ціни на ліки

— 1 серпня 2012, 15:01

Таке рішення було прийнято під час зустрічі представників МОЗ і громадських організацій, йдеться у прес-релізі відомства.

"Було досягнуто спільної думки щодо необхідності проведення перемовин з представниками фармацевтичних компаній, які виробляють антиретровірусні препарати. Мета перемовин - формування економічно обґрунтованих цін на медичні препарати, призначені для проведення антиретровірусної терапії", пише прес-служба відомства.

Крім того, у повідомлення зазначається, що МОЗ має підстави вважати, "що процес перемовин буде успішним".

Причиною цього є нещодавно затверджені Кабміном "особливості виконання рамкових угод (при здійсненні державних закупівель), якими створюються умови для довгострокового, а відтак - більш стабільного співробітництва з постачання товарів та послуг".

Як відомо, представники громадських організацій звинувачували МОЗ у закупці препаратів для лікування хворих на ВІЛ/СНІД за завищеними цінами.

Так, при порівнянні закупівельних цін, за якими були придбані препарати громадськими організаціями та МОЗ виявилося, загальна переплата міністерства може становити 36,78 мільйонів гривень.

Водночас, після появи інформації, МОЗ опублікував спростування. Відомство заявляло, що навпаки економить кошти під час закупівлі цих препаратів.

У вівторок активісти громадських організацій надіслали МОЗ відкритого листа, у якому просили переглянути ціни на тендерні закупівлі для хворих на ВІЛ/СНІД.

Українська правда. Життя

Реклама:

Головне сьогодні