Дослідники: шкідлива їжа може призводити до деменції

— 30 серпня 2012, 16:11

Нездорове харчування "отруює" мозок та збільшує шанси на розвиток хвороби Альцгеймера.

Високий кров’яний тиск та холестерин заважають нормальному надходженню крові до мозку. На додачу нещодавні експерименти підтвердили, важливу роль у функціонуванні мозку відіграє гормон інсулін, тож хвороба Альцгеймера може виявитися просто одним із різновидів діабету.

Про це пише The Daily Mail із посиланням на журнал New Scientist.

Інсулін задіяний у таких функціях мозку як пам’ять та навчання, він зміцнює сполучення між клітинами мозку та кров’яні судини, через які до нього надходять кров та кисень.

Через погане харчування клітини мозку можуть перестати реагувати на інсулін так як треба, припускають науковці з американського Університету Брауна.

Проводячи експерименти на щурах, вони за допомогою певного препарату зробили їхній мозок нездатним сприймати інсулін. Незабаром у піддослідних тварин з’явилися ознаки хвороби Альцгеймера, вони стали нездатні навчатися і запам’ятовувати.

Експеримент із людською тканиною мозку, взятою в небіжчиків, провели вчені з Університету Пенсільванії. Коли вони "скупали" зразок в інсуліні, його клітини, здавалося, почали повертатися до життя. Між тим клітини, узяті від пацієнта, який мав хворобу Альцгеймера, практично не відреагували на гормон.

"Якщо це справді так – а дедалі більше фактів вказує, що так воно і є – то висновки глибоко тривожні. Оскільки відомо, що калорійні страви погіршують реакцію нашого організму на інсулін, ми можемо мимохіть отруювати наш мозок щоразу, коли жуємо бургер чи картоплю фрі", - підсумовує видання.

Реклама:

Головне сьогодні