Зловживання яйцями може призвести до появи хвороб - лікарі

— 12 жовтня 2012, 16:03

Про це розповів директор медичного центру "Здорове харчування" при Українському НДУ харчування Олександр Мартинчук, якого цитує ЛігаБізнсІнформ.

Так, за словами медика, холестерин, що міститься в яйцях не спричиняє шкідливого впливу на організм.

"Розумна кількість даної речовини (холестерина) має потрапляти до організму з їжею. Потенційна шкода холестерину, локалізованого у курячому жовтку, нейтралізується тим же лецитином та рядом мікроелементів, що містяться там та беруть участь у ліпідному (жировому) обміні. Виходячи з цього, на сьогоднішній день рекомендується використовувати від 4-ох до 6-и яєць на тиждень", - каже спеціаліст.

Мартинчук уточнив, що дітям у віці до одного року яйця їсти не можна, а всім іншим рекомендується вживати не більше одного яйця на тиждень.

"Це пов'язано з тим, що в цьому віці ще відбувається дозрівання і становлення різних систем організму і слід дати час на адаптацію організму дитини до даного продукту. Якщо при цьому відзначаються алергії, то використання яєць слід припинити. Яйця дітям слід давати тільки в відвареному вигляді ", - пояснив він.

Спортсменам, які бажають наростити м'язову масу без застосування хімдобавок, дозволяється включити в раціон до 7 яєць на тиждень на постійній основі. "Більша кількість не рекомендується, оскільки можливе перевантаження ферментних систем. Також зростає ризик появи будь-яких алергічних реакцій", - підкреслив Мартинчук.

Яйцеманам, які їдять по 2 і більше яєць на день, медик порадив відмовитися від своєї звички.

"Для перетравлення будь-якого продукту організм використовує певні групи ферментів. Таким чином, ви можете перевантажити один із ланцюжків свого травного апарату і спровокувати розвиток харчової непереносимості", - резюмував він.

Реклама:

Головне сьогодні