Робота над стрункою фігурою починається з голови – психологи

— 31 жовтня 2012, 15:29

Марк Твен колись сказав: "Кинути палити просто. Я робив це сотні разів". Те саме можна сказати й про скидання зайвої ваги, стверджують психологи. Значно простішим є позбутися зайвих кіло, ніж не набрати їх потім знову, за "класичною" схемою йо-йо дієти.

Роботу над фігурою треба починати з голови, радять науковці з Стенфордського університету.

Про це пише Time з посиланням на Journal of Consulting and Clinical Psychology.

До експерименту вчені залучили 267 огрядних жінок, яких розподілили на дві групи. Учасниці з першої одразу ж розпочали програму схуднення. Учасниці з другої перед цим спершу пройшли 8-тижневий курс, на якому їх навчали, як змінити спосіб життя на здоровіший, як стабілізувати вагу, чим замінити улюблені калорійні наїдки, як регулювати розмір порції тощо.

Сама програма схуднення тривала 20 тижнів, протягом яких учасниці займалися з інструкторами, вели журнали їжі та дотримувалися дієти, налягаючи на фрукти та овочі.

За цей час жінки з обох груп втратили в середньому по 7 кілограмів (приблизно 9% від своєї ваги). Протягом наступного року жінки з першої групи повернули собі 3 кілограми, ті ж жінки, які прослухали курс – трохи більше від 1 кілограму.

"Ми спеціально організували дослідження таким чином, щоби вони пройшли курс до того, як втратять вагу. Вони змогли побачити та відчути, що це таке, та здобути відчуття контролю, не потерпаючи в цей самий час тиску необхідності втрачати вагу", - говорить провідний автор дослідження Мікаела Кірнен.

Науковець зазначає, перш ніж робити остаточні висновки, програму неодмінно слід випробувати на інших групах учасників. Більшість жінок із двох груп були білими жінками з вищою освітою, тож їхні результати було б неправильно екстраполювати на усіх жінок чи всіх чоловіків.

Реклама:

Головне сьогодні