Про плідність чоловіка розкаже кількість його братів

— 19 грудня 2012, 14:44

Науковці стверджують, чим більше сіблінгів чоловічої статі чоловік має, то пліднішим є він сам.

Про це пише The Daily Mail із посиланням на на Asian Journal of Andrology.

Експерти з Університету Шеффілда залучили до дослідження 500 чоловіків. Вони зіставили дані щодо рухливості їхніх сперматозоїдів і того, з якої родини походили добровольці.

"Ми з’ясували, що більшу кількість братів, а не сестер, має чоловік, то моторніші в нього сперматозоїди, що збільшує шанси на фертильність. Велика кількість братів також є ознакою того, що батьки чоловіка є носіями сильних генів чоловічої фертильності, і вони могли передатися синові", - пояснює дослідник Аллан Пейсі.

На думку науковців, ці дані є приводом по-новому поглянути на активність сперматозоїдів та плідність чоловіка з боку генетики. Вони припускають, що тут може відбуватися те, що біологи-еволюціоністи називають "сексуальний конфлікт": гени, котрі роблять репродуктивно-успішним самця, перетворюють самицю на репродуктивно-неуспішну, і навпаки.

Звісно, це не означає, що чоловік, у якого багато сестер, повинен почати хвилюватися, кажуть вчені. Так само дослідники не вивчали, чи впливає велика кількість сестер на плідність жінки.

Реклама:

Головне сьогодні