Тест

Робота "на ногах" допоможе спалити зайві калорії - вчений

Так рекомендує вчений Джон Баклі з Честерського університету, якого цитує Бі-бі-сі. На його думку, якщо стояти щодня на три години довше, ніж зазвичай, то протягом року можна спалити приблизно 3,6 кг жиру.

"Нам зовсім не потрібно так багато сидіти", - говорить Баклі.

І якщо вам здається, що ви грунтовно додали у вазі після різдвяних свят, то спробуйте не сидіти на роботі, а стояти, говорить вчений.
Є столи для комп'ютерів, що дозволяють працювати стоячи.

Доктор Баклі вважає, що якщо відмовитися від стільців і працювати стоячи, то це дозволить ефективно боротися з ожирінням і поліпшити кровообіг.

Якщо стояти протягом трьох годин, то організм спалить 144 калорій, стверджує він. "Люди сидять на роботі, потім сидять в машині, а ввечері сідають перед телевізором", - говорить Баклі.

Доктор Баклі входить до групи консультантів, які співпрацюють з головним лікарем Англії, спеціалізуючись на проблемах ожиріння.

Проблеми, пов'язані з нерухомим способом життя, піднімалися в опублікованих нещодавно звітах.

Так, проведене восени дослідження показало зв'язок між сидячим способом життя і збільшенням ризику захворювання на діабет.

Автори одного з проведених раніше досліджень дійшли висновку, що сидячий спосіб життя може виявитися причиною такої ж кількості смертей, як і куріння.