Вчені знайшли вакцину від хвороби Альцгеймера

— 17 січня 2013, 14:57

Це стане можливим в результаті досліджень канадських мікробіологів з університету Лаваля та університетської лікарні Квебека і фахівців одного з найбільший світових фармацевтичних концернів, повідомляє сайт The Best medical cover, пише Infox.ru.

Розробники виявили молекулу MPL, яка здатна захистити від погіршення пізнавальних функцій. Експерименти проводилися на мишах, і з'ясувалося, що щотижневі ін'єкції протягом чотирьох місяців позбавили гризунів від 80% кальцієвих бляшок в судинах головного мозку.

Це призвело до істотного підвищення пізнавальної функції.

Вчені підкреслюють: з одного боку, ін'єкції MPL позитивно впливають на стан при слабоумстві, з іншого - можуть бути прекрасною профілактикою хвороби Альцгеймера.

"Ми почали працювати над вакциною десять років тому. Думаю, сьогодні можна заявити, що ми впритул наблизилися до мети", - зазначив один з авторів відкриття, доктор Серж Ривест.

Хвороба Альцгеймера - невиліковна форма недоумства, як правило, виникає у людей після 65 років. Загальні симптоми захворювання - розлад пам'яті, нездатність об'єктивно сприймати отриману інформацію, коливання настрою, дратівливість або агресивність.

Середня тривалість життя після встановлення діагнозу становить близько семи років.

Реклама:

Головне сьогодні