Морозиво проти грипу: в США розробили цікавий рецепт ліків

— 23 січня 2013, 12:39

Американська компанія Jeni's Splendid Ice Creams, що виробляє морозиво, випустила ласощі, що допоможуть здолати грип, повідомляє Вести.ru із посиланням на ABC News.

За словами власниці компанії Бріттон Бауер,лікар навряд чи порадить сорбет як ліки, проте насправді його протизапальні властивості перевірені роками.

"Ще мої мама і бабуся робили щось дуже схоже, своєрідний напій - я лікувалася їм у дитинстві. Віскі, мед і лимонний сік рятували від застуди", - згадує Бауер.

Ідея створити морозиво-ліки прийшла вже пізніше - в 2004 році, під час гострого спалаху ротавірусу.

"Деякі вмирали від цієї епідемії. Було просто жахливо, і я подумала: Боже, я повинна зробити такий сорбет", - розповіла жінка.

Ласощі складаються з меду, пектину, імбиру, апельсинового і лимонного соку. До складу також можуть входити бурбон і кайенский перець.

Мед виступає в ролі мастила і пом'якшує подразнення, в соках міститься незамінний у разі застуди та грипу вітамін C, а перець допомагає прочистити ніс і полегшити дихання. При цьому, за запевненнями виробника, він не гірчить, а лише трохи пече.

Завдяки перерахованим фармакологічними властивостями, сорбет заспокоїть горло, зніме біль, допоможе позбутися мокроти і навіть вирішить проблеми зі сном.

Смачні ліки планують продавати з лютого по березень за ціною 12 доларів за пінту.

Реклама:

Головне сьогодні