Ожиріння назвали психічним відхиленням

— 23 січня 2013, 13:39

З таким закликом виступила доктор Ізабелла Мелка, психіатр державного Університету Ріо-де-Жанейро, пише Meddaily із посиланням на The Herald Sun.

За її словами, якщо людина не в змозі відстежити і зрозуміти, що наївся, а продовжує їсти, то це розлад харчування, схожий на нервову анорексію. У пацієнтів обох типів невірне сприйняття свого тіла і присутній потужний емоційний зв'язок з їжею.

"Люди з ожирінням їдять, щоб відчути себе краще. Якщо у них є проблема, вони їдять, якщо вони страждають від почуття провини,вони їдять. Так втрачається контроль. Плюс, сучасне життя повністю вибудовується навколо продуктів харчування і способу життя.

Люди,"підсаджені" на шкідливі продукти, стикаються із залежністю від дофаміну. ​​Це з'єднання виробляється кожен раз, коли до рота потрапляє шматок пирога. Тож людина і почувається краще", - розповідає дрібні.

Дофамін допомагає контролювати центри нагороди і задоволення в мозку. Жирні і солодкі продукти підвищують рівень цього з'єднання. Виходить повноцінна залежність, як і у наркоманів.

Фахівець радить людям з подібними проблемами знайти альтернативні джерела радощів, щоб обдурити мозок.

Реклама:

Головне сьогодні