Азаров готує багатьом українцям смертельний вирок – активісти

— 12 лютого 2013, 14:35

Він набирає чинності 1 березня цього року і передбачає додаткове ліцензування імпортних ліків. Як зауважують громадські активісти, цей закон є лобістським і "покликаний збагатити чиновників за рахунок хабарів на додатковому ліцензуванні".

Саме ліцензування може призвести до значного підвищення цін на всі імпортні ліки, і через який деякі препарати взагалі зникнуть з аптечних полиць.

"Цей закон стосується кожного українця, який хоч раз купував ліки собі, своїм дітям та батькам, адже під нього підпадає 8 000 найменувань медпрепаратів – від тиску, серцево-судинних захворювань, захворювань нирок та печінки, дитячі антибіотки та багато інших", - кажуть активісти.

[L]Вони також пояснюють, що з 1 березня буде паралізоване ввезення в країну імпортних ліків. Адже починаючи з весни, щоб ввозитися на територію України, всі іноземні медичні препарати повинні мати додаткові українські ліцензії. Окрім того, до ліцензії потрібно буде отримати сертифікат якості в українській лабораторії, що коштуватиме близько 30 тис. гривень за кожну серію.

Відтак "цей закон стане смертельним вироком для багатьох українців, чиє життя залежить від ліків іноземного виробництва", пояснюють громадські активісти..

Так, наприклад, майже всі препарати, які закуповуються для лікування онкохворих дітей – іноземного виробництва, лише 20% препаратів для хворих на цукровий діабет виробляється в Україні.

Майже 100% хворих на найстрашніші епідемії – СНІД, гепатит, туберкульоз – отримують ліки іноземного виробництва, бо в Україні аналогів просто не існує.

З 2015 року Закон вимагає окремого ліцензування дитячих підгузків та презервативів.

Фото www.ucab.org.ua, відео Skrypin Production

Реклама:

Головне сьогодні