Російських школярів тестуватимуть на наявність нікотину

— 18 лютого 2013, 12:37

Аналіз окису вуглецю у видихуваному повітрі та аналіз на карбоксигемоглобін в крові увійдуть в перелік обов'язкових процедур загальної щорічної диспансеризації дитячого населення, повідомляють Известия.

Новий порядок диспансеризації, затверджений Міністерством охорони здоров'я, має на увазі, що повне обстеження дітей буде проводитися у восьми вікових періодах: 1 року, а також 3, 7, 10, 14, 15, 16 і 17 років.

До переліку аналізів з 2013-го року включать УЗД печінки, нирок, серця, щитовидної залози, а також визначення гормонального статусу у підлітків 14 років і УЗД органів репродуктивної сфери для підлітків 14-15 років.

Також, згідно з новим порядком, дітей з 10-ти років тестуватимуть на виявлення куріння. Для цього дитині необхідно буде в рамках диспансеризації в обов'язковому порядку здати аналізи повітря, що видихається - на виявлення окису вуглецю і крові - на виявлення карбоксигемоглобіну.

На проведення профілактичних оглядів 26,7 млн. дітей передбачені кошти в розмірі 35 млрд. рублів. Таким чином, обстеження однієї дитини коштуватиме державі в 1,31 тис. рублів (приблизно 351 грн.).

Реклама:

Головне сьогодні