Азаров переживає за "імунний щит"

— 20 лютого 2013, 14:20

Про це він сказав на засіданні Кабміну 20 лютого.

Він відзначив, що 19 лютого обговорив це питання з громадськістю.

"Ситуація в країні така, що залишати все, як є, просто не можна: ми ризикуємо втратити імунний щит нації до небезпечних і досі поширених хвороб. Головне, в чому мої співробітники були єдині, - вакцинація життєво необхідна", - сказав Азаров.

Він наголосив, що систему вакцинації країни "з населенням 45 мільйонів людей" треба вдосконалювати.

"Прозвучали пропозиції створити державне підприємство для виробництва всіх необхідних вакцин, для чого купити ліцензію на перевірені препарати і розмістити державне замовлення на їх виробництво на вітчизняних фармацевтичних підприємствах", - сказав прем’єр.

Він також додав, що необхідно значно підвищити кваліфікацію та відповідальність лікарів-імунологів, покращити умови зберігання і застосування вакцин, запровадити страхування вакцинації.

"Громадські організації категорично висловились за те,щоб ввести жорсткі правила коментування та роз’яснення теми імунопрофілактики тільки фахівцями імунологами, а не будь-якими лікарями чи так званими експертами. Люди хочуть бачити більш високий статус комісії з імунопрофілактики, щоб вона працювала не при МОЗ, а набула статусу національної при Кабміні. Ціна тут надто висока – це здоров'я і життя людей", - сказав Азаров.

Він доручив віце-прем'єру Грищенку разом Міністерством економіки, Мінфіном, МОЗ, Національною медичною академією "створити міжвідомчу групу і вирішити це питання".

"У нас є все для розробки проекту модернізації вітчизняної системи імунопрофілактики до державно-громадської програми пропаганди вакцинації", - підсумував Азаров.

Українська правда

Реклама:

Головне сьогодні