Вчені створили препарат проти всіх штамів грипу

— 22 лютого 2013, 15:33

Це стосується і резистентних штамів вірусу.

Науковий прорив, опублікований на сторінках журналу Science, є розробкою групи вчених із університету Британської Колумбії, університету Бата та дослідницької організації CSIRO, повідомляє китайська інформаційна агенція Xinhua.

За словами дослідниці з CSIRO, доктора Дженні МакКімм-Бершкін, яка брала участь у розробці нового препарату, саме розуміння того, яким чином віруси стають стійкими до лікарських препаратів і допомогли їм розробити ефективніший засіб проти грипу.

"Новий препарат є більш ефективним проти резистентних штамів вірусу. Очікується, що він буде дієвим навіть у боротьбі із майбутніми штамами грипу", - каже вона.

Вона також зазначає, що мільйони птахів у всьому світі наразі інфіковані пташиним грипом. "Все ще існують побоювання щодо його адаптації та поширення серед людей, що може призвести до пандемії захворювання", - розповідає вона.

За даними Всесвітньої організації з охорони здоров`я (ВООЗ), щороку грип вбиває близько 500 тис. осіб. Близько 2,5 тис. цих смертей припадає на Австралію.

І хоча все вказує на те, що препарат буде ефективним у лікуванні всіх штамів грипу, пройде не менше 7-и років, перш ніж він стане доступним для громадськості.

Реклама:

Головне сьогодні