Лондонський університет запропонував своїм студентам "нюхнути"

— 25 лютого 2013, 13:58

У електронних листах, які отримали сотні студентів минулого тижня, професор Королівського коледжу шукає здорових 25-40- річних чоловіків, які б погодилися взяти участь у клінічному дослідженні із "назального введення кокаїну", пише The Daily Mail.

В університеті прагнуть краще зрозуміти, як зазначений клас препаратів впливає на організм, назвавши дослід "важливим науковим дослідженням".

Утім, не кожен бажаючий відчути себе наркоманом, зможе взяти участь у дослідженні. Так, до експерименту не допустять тих, хто навчається, тих, хто вживає кокаїн заради розваги, в тому числі студентів-стоматологів та студентів-медиків.

Ще одна умова забороняє фарбувати та стригти волосся.

Ті, хто візьме участь в експерименті отримає "розумну фінансову компенсацію за витрачений час та гроші", обіцяють засновники досліду.

У поширеному листі також зазначається, що після вживання кокаїну, у учасників експерименту візьмуть біологічні зразки (кров, сечу, волосся, піт та слину). Їх будуть порівнювати та досліджувати, як кокаїн та його метаболіти поширюються через тіло людини.

За словами представника університету, всі відповідні етичні дозволи були отримані. Дослідження проведуть із дотримання високого рівня медичного спостереження.

За оцінками медиків, у Британії 700 тис. осіб приймало кокаїн минулого року. Він посів другу сходинку після конопель.

Реклама:

Головне сьогодні