Вчені: бути волонтером - добре для серця

— 26 лютого 2013, 12:26

Саме такого висновку дійшли вчені з Іканської школи медицини Маунт Сінай в Нью-Йорку, пише The Daily Mail.

На думку експертів, дослідження додає доказів того, що допомога іншим не тільки змушує почуватися добре в душі, а й чинить позитивний вплив на фізичне самопочуття і добробут.

За словами дослідниці Ханни Шрайєр, ті добровольці, які повідомили про зростання співчуття та альтруїзму у ставленні до інших людей, помітили також поліпшення із серцево-судинними хворобами.

Всього у дослідженні взяли участь 106 підлітків, яких було поділено на дві групи.

Одна група займалася волонтерством регулярно, протягом 10-ти тижнів. Інша група знаходилася в листі очікування на волонтерську діяльність.

Перед і після дослідження, вчені виміряли у добровольців індекс маси тіла (ІМТ), холестерин, а також запалення, які чинять вплив на здоров'я серцево-судинної системи.

Вони також оцінили рівень почуття власної гідності волонтерів, психічного здоров'я, настрій і здатність співпереживати.

Волонтерська група, яка протягом однієї години на тиждень працювала із дітками початкової школи, мала менший рівень запалення та холестерину. В них також було зафіксовано нижчий ІМТ, на відміну від студентів, що знаходилися в листі очікування.

За словами Ханни Шрайєр, перші ознаки захворювання серця можуть почати з'являтися в підлітковому віці, і попередні дослідження показують, що психосоціальні фактори, такі як стрес, депресія і благополуччя, відіграють певну роль у його розвитку.

В свою чергу, літні люди, які допомагають іншим, мають кращу якість життя та менше страждають на депресію.

Реклама:

Головне сьогодні