Тест

Азаров пообіцяв розібратись з головлікарем, який звільнився через "бєспредєл"

Такими є попередні дані, які озвучив під час зустрічі з журналістами у вівторок прем’єр Микола Азаров.

"Ми доручили розібратись у тому числі у ситуації зі звільненням цього лікаря", - сказав Азаров і додав, що наразі не володіє вичерпними даними по цій ситуації.

Але згідно з довідкою, наданою прем’єру, лікар "по сімейним обставинах звільнився і переїжджав до Севастополя".

"Я б теж на його місці, якби мав таку можливість, поїхав з Краматорська до Севастополя. (У довідці зазначалось) Що він пенсійного віку, у Севастополі у нього живуть родичі, тому він туди переїхав і що він спростував вашу інформацію про те, що нібито його звільнення пов’язано з недоліками медичної реформи", - сказав Азаров.

"Але я підкреслюю, що це лише попередня відповідь, яка у мене лежала на столі сьогодні. Тому що ми досить оперативно реагуємо на всякі зауваження. Звісно, ми будемо далі розбиратись у ситуації, що виникла у цій лікарні, перевіримо, наскільки відповідає дійсності те, що не заплатили всі необхідні гроші", - сказав прем’єр.

Як повідомлялось раніше, головний лікар найбільшої лікарні № 3 Краматорська Олександр Каліберда звільнився і переїздить до Севастополя через неможливість працювати в умовах реформи охорони здоров'я.

"Я не можу робити те, що я не розумію. Якщо говорити відверто, то я втомився боротися з бєспрєдєлом", - пояснював Каліберда журналістам.

"Минулого року казначейство не проплатило нам близько мільйона гривень. Цього року фонд заробітної плати недодав лікарні мільйон. Мені кажуть, щоб я скорочував витрати, зберігаючи при цьому всі функції лікувальної установи. Зробити це неможливо", - додав він.

На посаді головного лікаря Каліберда був довше за всіх своїх попередників - 17 років. Після десятого березня він їде на постійне місце проживання в Севастополь.

"Поки я буду там працювати заступником головного лікаря станції переливання крові. А там подивимося...", - сказав він.

Українська правда. Життя