Цукор - винуватець епідемії ожиріння - лікарі

— 24 березня 2013, 10:14

Цукор дають дітям, додають в злакові суміші для сніданку і до газованих напоїв. Про це йдеться в статті американського фахівця із харчування Сари Бослі, яку цитує Inopressa.

Доктор Роберт Ластіг прирівнює цукор до наркотиків. Кокаїн і героїн небезпечні, тому що отруйні і викликають звикання, як і цукор, стверджує він.

"Ми повинні відвикнути від цукру. Треба викинутисолодке з нашого життя. Цукор повинен перетворитися в ласощі зі звичайної складової нашої дієти", - говорить Ластіг, автор книги "Солодкі ілюзії: Гірка правда про цукор" ("Fat Chance: The Bitter Truth About Sugar").

"Харчова промисловість перетворила його в один з основних елементів живлення, тому що знає, що так ви купуєте більше. Вони ловлять вас на це. Що б ви сказали, якби який-небудь недобросовісний виробник злакових сумішей взяв би і забезпечив ваш сніданок морфіном, щоб ви купували більше? Замість цього вони кладуть туди цукор", - говорить він.

"Справа не в самому цукрі, а в інсуліні", - стверджує Ластіг, педіатр, який спеціалізується на лікуванні дітей від ожиріння. Проблему створюють продукти, які підвищують рівень інсуліну. Він вважає інсулін винним у 75-80% випадків ожиріння.

Щоб уникнути небезпечного ожиріння, лікар радить дотримуватись таких рекомендацій у дієті:
- Апельсини. Їсти фрукти, а не пити сік. З фруктових соків у картонних упаковках вичавлена вся клітковина, що робить цукор більш небезпечним.

- Яловичина. Рекомендується їсти м'ясо тварин з Аргентини, яких годують травою, а не кукурудзою, як в Америці.

- Вода і молоко - найкращі напої, особливо для дітей. Кока-кола, пепсі і інші солодкі напої містять цукор без живильної цінності.

- Хліб. Слідкуйте, щоб у ньому, як і в інших продуктах (в заправках для салату, соусі для барбекю) не було додавань цукру.

- Алкоголь. Як і цукор, він підвищує рівень інсуліну. Крім того, він є визнаною причиною стеатозу печінки.

- Домашня випічка. Якщо ви печете торти і пироги, кладіть в них лише третину обсягу цукру, рекомендованого в рецепті. За словами Ластіга, так вони навіть смачніше.

Реклама:

Головне сьогодні