Немовлята, в яких сваряться батьки, є більш чутливими до стресу

— 27 березня 2013, 12:25

Про це свідчать дані нового дослідження вчених з Університету штату Орегон, яких цитує The Daily Mail.

Вчені також з'ясували, що дитячий мозок реагує на сердитий тон, навіть під час сну.

Мозок немовляти є дуже податливим, щоб вони могли розвиватися відповідно до умов навколишнього середовища. Саме ця пластичність і робить дітей уразливими, якщо вони відчувають навантаження у виглляді негативних емоцій.

Дослідники, за допомогою МРТ, вивчили мозок 20-ти дітей, поки вони спали. Протягом експерименту поруч з ними лунали розмови різного характеру: від злої до м'якої і нейтральної.

"Навіть під час сну, діти показали різні моделі діяльності мозку, в залежності від представленого емоційного тону", - розповідає дослідниця Аліса Грем.

Дослідження показало, що діти із високим рівнем конфліктів вдома, мали сильну реакцію на злий тон голосу. Така реакція відбувалася у певних ділянках мозку, пов`язаних із емоціями і регулюванням стресу.

Попередні дослідження на тваринах показали, що ці ділянки мозку відіграють важливу роль у розвитку. Вчені припускають, що те саме можна стверджувати і про людських немовлят.

Результати дослідження показали, що батьківські конфлікти можуть впливати на те, як мозок малюка продукує емоції та стрес.

Реклама:

Головне сьогодні