Нинішні дорослі, за станом здоров'я, старші за своїх батьків на 15 років - вчені

— 12 квітня 2013, 14:27

Через слабке здоров'я, вони частіше страждають від високого кров'яного тиску, діабету і ожиріння, ніж попередні покоління.

Про це йдеться в новому дослідженні, опублікованого в European Journal of Preventive Cardiology, яке цитує The Daily Mail.

Вчені дослідили стан здоров'я 6 тис. осіб у віці 20-ти, 30-ти, 40-а та 50-ти років протягом 25-ти років. Вчені також з'ясували, що у молодшого покоління гірший обмін речовин.

В ході дослідження ще з'ясувалося, що чоловіки, у свої 30 років, на 20% більше схильні до повноти, аніж літні покоління. В свою чергу, жінки, у віці 20-ти років, вдвічі більше страждають від ожиріння, у порівнянні зі своїми однолітками, але 10 років тому.

Крім того, у молодого покоління, спостерігається підвищений артеріальний тиск.

За словами автора дослідження Гербена Хюлсеге із Голландського національного інституту із охорони здоров'я і навколишнього середовища, молоде покоління "на 15 років" йде попереду за станом метаболічного здоров'я.

Він також додав, що у покоління дорослих, народжених пізніше, справи йдуть гірше, ніж у їхніх попередників.

Наприклад, схильність до повноти у більш молодого покоління чоловіків і жінок у віці 40 років така ж, як у старшого покоління у віці 55 років.

Реклама:

Головне сьогодні