МОЗ переплатив за карети "швидкої", порушено справу. Відео

— 17 квітня 2013, 11:06

За оприлюдненими "Тендер News" висновками економічного та товарознавчого дослідження, які провів Київський науково-досліджний інститут судової експертизи, при закупівлі машин швидкої допомоги у 2012 році бюджет зазнав збитків на 56 мільйонів 619 тисяч 614 гривень, повідомляє ТВі.

Всього на 216 нових медавтомобілів Peugeot Boxer, відповідно до інформації з офіційного Вісника державних закупівель, було виділено 140 мільйонів гривень. Гроші отримала приватна фірма ТОВ "КРАС".

Так, за кожну автівку МОЗ на чолі з Раїсою Богатирьової віддав ТОВ "КРАС" 649 тисяч гривень, натомість есперти оцінили машину з усім наявним у ній обладнанням в 465 тисяч. Тобто на 185 тисяч гривень дешевше.

Один із її засновників Федір Саворовський в інтерв’ю ТВі не зміг пояснити, чому реальна вартість автомобіля на майже 200 тисяч гривень менша, ніж ціна, за яку він продав машини МОЗ.

Як вдалося з’ясувати в Міністерстві внутрішніх справ, у справі закупівлі карет швидкої допомоги Міністерством охорони здоров’я на чолі з Раїсою Богатирьовою відкрито кримінальне провадження. Після довгих пошуків на міліцейських полицях правоохоронці таки віднайшли це кримінальне провадження.

Прес-служба МВС повідомила, що "за фактом закупівлі "швидких" 12 грудня 2012 року почато кримінальне провадження за статтею 191 частина 5 – це привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, що передбачає від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна".

У міністерстві додали, що наразі тривають необхідні експертизи, дослідження, допит свідків та підозрюваних у цій справі.

Як відомо, четверта кримінальна справа проти Юлії Тимошенко стосується закупівлі автомобілів "швидкої допомоги". Екс-прем'єрці інкримінують нецільове використання коштів, виділених у рамках Кіотського протоколу, які вона нібито перенаправила на закупівлю під гарантії уряду медичних автомобілів Opel Combo. Йдеться про 1 000 карет швидкої для сільської місцевості.

Реклама:

Головне сьогодні