Волоський горіх захищає від діабету - вчені

— 2 квітня 2013, 11:02

Про це йдеться в новому дослідженні, в якому взяли участь 140 тис. жінок у США, повідомляє The Daily Mail.

Дослідження показало, що регулярне вживання невеликої порції горіхів, може мати потужний захисний ефект проти захворювання, яке "погрожує" перетворитися на епідемію.

Жінки, які споживали 28 грам горіхів, принаймні двічі на тиждень, мали на 24% менше шансів, захворіти на діабет 2-го типу, на відміну від тих, хто не вживав їх зовсім.

Останні дані, опубліковані в журналі Journal of Nutrition, не вперше показують антидіабетичний ефект волоських горіхів. Утім, саме це дослідження вважається найбільш глобальним.

І хоча дослід проводився в основному на жінках, цілком імовірно, що відповідний ефект поширюється і на чоловіків.

Всього, у дослідження взяти участь 137 893 жінки у віці від 35-ти до 77-ми років. Вчені ретельно спостерігали за їхніми дієтичними звичками протягом 10-ти років, включаючи те, як часто вони вживали волоські горіхи.

Після розрахунків жиру і ваги тіла, дослідники виявили, що вживання волоського горіху від 1-го до 3-х разів на місяць, зменшує ризик захворіти на діабет на 4%, 1 раз на тиждень - на 13%, а двічі на тиждень - на 24%.

Вчені стверджують, що волоські горіхи багаті на здорові жирні кислоти, які мають протизапальний вплив на організм та захищають від хвороб серця, раку та артриту.

Основними факторами розвитку хвороби, є надмірна вага, малорухливий спосіб життя, а також неправильне харчування.

За даними благодійної організації діабетиків Великобританії, враховуючи сьогоднішні темпи зростання захворюваності, кількість постраждалих від цукрового діабету 2-го типу в Великобританії, зросте від 2,5 мільйонів осіб до 4-х мільйонів до 2025-го року, і до 5 млн. до 2030-го року.

При відсутності лікування зазначеної хвороби, це може призвести до серцевого нападу, сліпоти та ампутації кінцівок.

Минулого року, фахівці з університету Каліфорнії в Лос-Анджелесі виявили, що молоді люди 20-ти 30-ти років, які вживали горіхи щодня, мали більшу кількість сперматозоїдів. Крім того, збільшилася їхня родючість.

Реклама:

Головне сьогодні